Hovedlogo Kolbrun Retorikk

© 2010-2022, Kolbrun Retorikk AS | Orgnr. 911943123 | Personvernerklæring | Sitemap

Fasadefoliering

Kunden vår Ditio har flyttet inn i nye lokaler i DNB-bygget i Solheimsviken, og vi har fått det ærefulle oppdraget å designe fasade. Med store vindusflater og folie som materiale, skulle vi både sørge for at innsynet ble mindre og at Ditio fikk vist sin profil utad.

I tråd med huseiers retningslinjer for fasaden, valgte vi frostet glass-looken. Og for å gjøre hele bygget en tjeneste, noterte vi oss hva alle de andre hadde gjort av sprell på sine fasadeflater, slik at vi visste hvordan vi best skulle stå frem i form av respekt for helheten og ønsket om å skille seg ut.

Det er viktig å teste i hvilken høyde man ønsker folien. Man kan gjerne gjette seg til en bra høyde, men om man teiper folien på, før man limer den – så får man testet om den faktisk fungerer slik man ønsker. Vi delte oss og satt inne og gikk forbi utenfor, både nærme vinduene og langt borte fra vinduene – og justerte foliehøyden til det som var mest hensiktsmessig for folka på innsiden i forhold til innsyn. (Thor Petter, daglig leder Ditio til venstre, Yngve Foliemesteren i midten foran vinduene og Elisabet, daglig leder Kolbrun Retorikk til høyre)
Her ser vi Yngve i full sving. Yngve er vel den ubestridte foliemesteren i Bergen og omegn. Han har holdt på med dette «siden de malte dekoren på» som han så fint sier selv. Og i takt med stødige hender og effektiv teknikk, forteller Yngve om hvordan alt var i gamle dager. Vi skulle gjerne ha vært der og sett sjefen sjøl i aksjon, når han måtte male fontene (bokstavene) for hånd.

For dem som ikke kjenner Ditio, så jobber de altså innenfor anleggsbransjen. Rettere sagt med å gjøre anleggsplasser lønnsomme gjennom smart
dokumentasjon av timer, endringer og bilder i sanntid. Les gjerne mer på Ditios hjemmeside. Hva Ditio holder på med forklarer hvorfor vi har foliert en anleggsplass, så elegant over de blanke flatene. Vi synes forøvrig at kontrasten er smekker. De speilblanke vinduene, med motiver av maskiner som hakker, borrer, graver og frakter bort materiale som ikke helt uten videre lar seg kombinere med glatte vindusflater. Denne kontrasten reflekterer det digitale systemet som sømløst gjør den røffe anleggsplassen litt mer håndterlig gjennom ny teknologi og sats inn mot fremtiden.

Takk til DNB for å godkjenne et utmerket design, takk til Maxprint for nydelig folie i frostet glass-look, takk til Yngve som er bergensmester i å montere folie, og takk til Ditio for at vi får leke med folie på den fine fasaden deres 🙂

Andre saker